18 Σεπ 2014

Δελτίο Τύπου 18/09/2014

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής: 
1. Σύγχρονη οικογένεια, 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, 50 ωρών                            
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, 25 ωρώv

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 ατόμων. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στις υπεύθυνες των Σχολών Γονέων νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ NOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Μαρία Μουστάκη 
τηλ. 6955 93 72 95 ***  Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10:00 – 13:00 ***
email: edu4parents@gmail.com
https://www.facebook.com/groups/edu4parents/

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Δυτικής Θεσσαλονίκης: Δήμητρα Συμεωνίδου 
τηλ. 6936 93 20 02 ***  Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00 & Δευτέρα & Πέμπτη 17.30-20.00
email: sxolesgonewn.thes@gmail.com
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου