13 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδήλωση ενημέρωσης των Σχολών Γονέων Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης


ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 
Σχολές Γονέων 

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2013 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης εκδήλωση ενημέρωσης των Σχολών Γονέων Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για την πορεία και συνέχιση του έργου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κος
Παναγιώτης Μανούρης τόνισε τη σημασία του ρόλου των Σχολών Γονέων στη
σημερινή σύνθετη κοινωνία, ιδιαίτερα, μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές οικογένειες δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να τα διαχειριστούν. Ο κος Μανούρης υπογράμμισε, ακόμα, ότι οι Σχολές Γονέων καλούνται να στηρίξουν την οικογένεια, αλλά και να καλύψουν το τεράστιο πρόβλημα απουσίας ψυχολόγων στο σχολείο. Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε, όχι μόνο για τη συνέχιση του έργου των Σχολών Γονέων, αλλά και για τη διεύρυνση του με νέες θεματικές που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και θα φέρουν κοντά όλες τις γενιές γύρω από τα προβλήματα που αναπτύσσονται σε μία οικογένεια και τα οποία καλούνται όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είχε έντονα διαδραστικό χαρακτήρα,
πήραν το λόγο πολλοί γονείς, οι οποία κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη
συμμετοχή τους σε προγράμματα των Σχολών Γονέων και περιέγραψαν τα
συναισθήματα που βίωσαν και τα θετικά αποτελέσματα που είχε η παρακολούθηση του προγράμματος τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, όσο και στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μελών των οικογενειών τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στους γονείς. Έχει ήδη προγραμματιστεί να ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για την ενημέρωση του έργου των Σχολών Γονέων στις πόλεις του Ηρακλείου, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου