12 Ιαν 2011

Δελτίο τύπου 12/01/2011

EΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Θεσσαλονίκη, 12/01/2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Θεσσαλονίκης

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1.    Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2.    Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3.    Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4.    Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5.    Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6.    Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7.    Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 ατόμων. 
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα των Κ.Ε.Ε του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 8, Θεσσαλονίκη)
Μαρία Μουστάκη *** Ώρες επικοινωνίας: Τρίτη και Τετάρτη 11:00 - 13:00 *** τηλ. 2310 235414, κινητό: 6970 029653, email: edu4parents@gmail.com

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Δυτικής Θεσσαλονίκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, Πολίχνη)
Αντωνία Υψηλάντη *** Ώρες επικοινωνίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 12:00 *** τηλ. 2310 923621, Fax. 2310 888060, κινητό: 6948 728468, email: ypsilanti.sxolesgoneon@gmail.com Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε τοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου